Que Pasa

Que Pasa

Het Onafhankelijk Heerendispuut Maastricht Que Pasa is een bij Onafhankelijk Maastricht aangesloten dispuut in Maastricht dat op 2 mei 1990 opgericht is door vijf studenten van Universiteit Maastricht. In de afgelopen 24 jaar heeft O.H.M. Que Pasa haar ledenbestand groot weten te maken door onderstaande mentaliteit en diversiteit. Wij geven onze leden de vrijheid om zichzelf te blijven en zo hun eigen identiteit te behouden. Ons dispuut bestaat dan ook uit echte Heeren die weten wat ze aan elkaar hebben, en eenieder die iets ‘eigens’ kan bieden aan daadkracht, persoonlijkheid en creativiteit.

Een algemeen onderscheid dat gemaakt kan worden tussen de leden van het O.H.M. Que Pasa en die van een ander dispuut is de drang en het vermogen om te organiseren en ondernemen; de kroeg (de mooiste studentenkroeg van Maastricht: Studentencafé de BoschPoort) die wij samen met O.H.D. Prometheus en O.M.H. Cerberus sinds 1 januari 2010 ‘runnen’ en opgericht hebben, is ons prachtstuk waar wij ontzettend trots op zijn. Hiernaast organiseren we jaarlijks de beruchte Heerenavond en streven we ernaar om jaarlijks een groot feest neer te zetten. In 2009 en 2013 vond het O.H.M. Que Pasa’s Paintbull Open plaats (een paintballfeest voor studenten in Maastricht), en ook komende jaren zullen wij steeds weer innovatief zijn met nieuwe feesten. Naast deze grotere activiteiten hebben wij jaarlijks familiedagen, integraties (zowel met Heeren- als Damesdisputen binnen en buiten Maastricht), dispuutsweekenden, de jaarlijkse oprichting (Dies) die we intern en extern vieren, en zijn we natuurlijk op elk feest prominent aanwezig om onze eigenschappen ‘trots’, ‘mannelijkheid’ en ‘onafhankelijkheid’ uit te dragen.

Aankomend jaar (2 mei 2015) bestaat het O.H.M. Que Pasa maar liefst 25 jaar (het ‘vijfde lustrum’). Uiteraard zijn we al volop bezig met de voorbereidingen voor allerlei activiteiten in dit nu al memorabele jaar.

Als je op deze website terechtgekomen bent omdat je binnenkort aan de algemene introductieweek (de INKOM) van Maastricht deelneemt, ben je ook hier aan het goede adres. Het O.H.M. Que Pasa vertelt je graag alle mooie details van het lidmaatschap bij ons dispuut. Wil je meer informatie of vraag je je af of jij binnen ons mooie dispuut past? Neem dan contact met ons op (zie hieronder)! Wij hopen je in ieder geval gedurende de INKOM te zien in onze uitvalsbasis Studentencafé de BoschPoort.

Namens het Onafhankelijk Heerendispuut Maastricht Que Pasa,

Rick (Paco) Hundscheid
Praeses h.t. der O.H.M. Que Pasa

Contact:
06-51817187 (Paco) ohmquepasa@gmail.com